Relatietip.nl
 

Jouw partner gaat vreemd.

 

Bij vreemdgaan en overspel van jouw partner kun jij hulp en advies goed gebruiken.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Vreemdgaan en overspel van je partner.
 
Heeft overspel of vreemdgaan een breuk geslagen in jullie relatie, maar willen jullie elkaar nog een tweede kans geven. Onthoud dan volgende tips in je achterhoofd:
 
Relatietips
  • Maak meer tijd voor elkaar vrij en plan jullie persoonlijke "koppelmoment".
  • Wees eerlijker tegenover elkaar en zeg het sneller als je iets stoort of dwars zit.
  • Bekijk wat jullie leuk vinden om samen te doen en plan daar ook tijd voor in.
  • Herbekijk je relatie ook op het vlak van de gewone dagdagelijkse taakverdeling. Nu is het moment om ingeslepen gewoontes grondig door elkaar te schudden.
  • Wees er als "bedrieger" regelmatiger voor degene die bedrogen is als hij of zij daar behoefte aan heeft. Hoe vaak dit ook is.
  • Probeer te ontdekken wat je niet hebt gezien in je relatie. Wat is een beetje onder het tapijt geschoven en hoe kunnen jullie vermijden dat jullie terug op het punt komen waarop de kans bestaat dat het mis gaat?
  • Herbekijk jullie intimiteit en seksualiteit. Durf open over je angsten en wensen te spreken. Wat vind je fijn en hoe zie je intimiteit?
Meer tips na overspel, bedrog, of vreemdgaan binnen je relatie.
Een relatie die te maken krijgt met overspel, is een relatie in crisis. Wanneer een van de twee partners heimelijk seks en avontuur zoekt buiten de relatie, dan is er in ieder geval iets mis. Of het overspel nu gemeld of ontdekt wordt of wanneer het in het verborgen blijft. De basis van vertrouwen is aangetast.
 
Herstel is niet eenvoudig.
Hoewel veel relaties sneuvelen nadat een van de partners is vreemdgegaan betekent overspel gelukkig niet altijd het einde van de relatie. Toch is het niet eenvoudig. Het herstel in vertrouwen vraagt tijd en de beschadiging, die je relatie heeft opgelopen, geneest ook niet in een paar dagen.
 
Anders verder met je partner. Relatietips
Samen verder gaan na overspel betekent dat je op een andere basis verder gaat. Het blinde vertrouwen dat er ooit was, komt nooit meer terug. Iets dat eigenlijk had moeten stoppen, krijgt een nieuwe kans. De prijs en inspanning die dat kost aan beide partijen is echter niet gering. Beide partijen dienen concessies te doen om tot een herstelde evenwichtige relatie te komen. Hieronder vind je tips om je relatie te redden.
 
1. Wees eerlijk
Wanneer je na overspel samen verder wil dient op de eerste plaats alles eerlijk opgebiecht te worden. Je hoeft niet tot in detail te vertellen wat je hebt uitgespookt en hoe geweldig dat was. Maar zeggen dat je een condoom gebruikt hebt terwijl je dat in werkelijkheid niet gedaan hebt, is onverstandig.
 
2. Sta open.
Voor de bedrogen partner geldt: wanneer je, je partner een kans wil geven om het weer goed te maken, moet je daar wel voor open staan. Hoe moeilijk dat misschien ook is. Vergeef je partner. Wanneer je, je openstelt en bereid bent om er samen sterker uit te komen, kan dat er zelfs toe leiden dat je dichter bij elkaar komt te staan dan je stond. Er kan dan een liefdesrelatie ontstaan die gelouterd en volwassen geworden is. Omdat de zelfkennis is toegenomen, maar ook omdat je elkaar door de pijn en verdriet beter heb leren kennen.
 
3. Samen delen.
Samen delen hangt natuurlijk samen met eerlijkheid en voor elkaar openstaan. Eenvoudig is dat niet. De angst dat de relatie helemaal stuk gaat is groot, en jullie zitten allebei met schuldgevoel. Uit angst het wankele evenwicht en broze vertrouwen te verstoren, ga je omzichtig met elkaar om. Met die omzichtigheid leg je een tijdbom onder je relatie. Alle ongeuite gevoelens en vragen willen er vroeg of laat toch uit. De trouwe partner heeft er recht op om alle angsten en boosheid te uiten. Voor de ontrouwe partner geldt: het is moeilijk om keer op keer met vragen en met boosheid van je partner geconfronteerd te worden. Maar je partner heeft er recht op. Je moet deze prijs betalen als je jouw relatie weer wilt herstellen, zonder dat er verborgen argwaan en wrok blijven liggen. Maar ook de ontrouwe partner moet zijn gevoelens kunnen uiten. De angst, de twijfel, de spijt, het schuldgevoel. Soms is het goed om afspraken te maken om, om de beurt je gevoelens te uiten zonder dat de ander je onderbreekt. Door deze uitwisseling van gevoelens kan een nieuwe en hechte intimiteit ontstaan. Je deelt dingen waar je het waarschijnlijk nooit met elkaar over gehad hebt. Wanneer dit niet mondeling gaat omdat de confrontatie te heftig is, koop dan een mooi schrift waar je gezamenlijk gebruik van kan maken door om de beurt er wat in te schrijven. Tevens kan dit ook gebruikt worden om de vragen die je hebt er in te schrijven zodat de ander rustig zijn of haar antwoorden er in kan zetten. Het geschrevene kan dienen als ondersteuning bij een mondeling gesprek.
 
Relatietips 4. Geef tijd en aandacht.
Koester de relatie die jullie samen hebben en maak meer tijd voor elkaar vrij. Bekijk wat jullie leuk vinden om samen te doen en plan daar ook tijd voor in. Wees er als 'bedrieger' regelmatiger voor de 'bedrogene' als je partner daar behoefte aan heeft. Durf als bedrogene te vragen wat je nodig hebt. Evalueer je relatie ook op het vlak van de gewone dagelijkse taakverdeling. Nu is het moment om ingeslepen gewoontes grondig door elkaar te schudden.
 
5. Communiceer open met je partner.
Wees eerlijker tegenover elkaar. Zeg het sneller als je iets stoort of dwars zit. Probeer samen te ontdekken wat je niet hebt gezien in je relatie. Wat is een beetje onder het tapijt geschoven en hoe kunnen jullie vermijden dat jullie terug op het punt komen waarop de kans bestaat dat het weer mis gaat? Durf open over je seksuele angsten en wensen te spreken. Wat vind je fijn en hoe zie je intimiteit?
 
Tot slot.
Binnen de liefde zijn er geen garanties. Bovenstaande tips kunnen je relatie helpen, maar ze bieden geen garantie dat het altijd goed zal blijven gaan. Wat voor bedrogen partners in ieder geval niet helpt is wraak nemen. Wat ook niet helpt is om het overspel keer op keer voor de voeten van je partner te gooien in een discussie. Voor bedriegende partners geldt dat het niet helpt om voortaan meer stiekem te doen. Leer van je fouten en wordt een beter mens. Vermijd te allen tijde emotionele chantage!
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Vreemd gaan van partner