Relatietip.nl
 

Succes bij vrouwen hebben.

 

Succes bij vrouwen hebben. Zijn vrouwen zo moeilijk? Welnee.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Succes bij vrouwen hebben.
 
Succes bij vrouwen; wat willen de vrouwen toch?
 
Een man zoekt een vrouw, maar het gaat niet vanzelf om haar te vinden en houden. Zijn vrouwen zo moeilijk? Welnee. Romantisch succes bij vrouwen is eenvoudig te behalen, als men maar weet hoe dat moet. Vrouwen onderling brengen uren door met het analyseren van de man. Wat beweegt hem om zich zo te gedragen als hij doet? Vragen ze elkaar af.
 
Een profiel dat vrouwen aantrekt.
De enige manier om een reactie van een vrouw op je profiel te krijgen, is een aantrekkelijk profiel te plaatsen. Dat ligt voor de hand. Toch gebeurt het te weinig. Als je de aandacht van vrouwen wilt, moet je weten wat ze aantrekkelijk vinden en wat niet. Denk praktisch: vrouwen zijn je doelgroep. Zorg dat je hen bereikt.
 
Relatietips Een vrouw is gevoelig voor het idee dat ze bijzonder voor je zou kunnen zijn. Zeg daarom niet dat je op zoek bent naar "leuke vrouwen". Dat is een groep, en een vrouw wil alleen die ene zijn. Zeg dus: "een leuke vrouw". Lig je in scheiding? Vertel dan zorgvuldig waarom je in die fase toch iemand zoekt. Want de vrouw die geen uitleg krijgt, besluit dat je een onbetrouwbaar bent en dat je haar waarschijnlijk ook zo zult behandelen. Hetzelfde geldt voor opmerkingen als: "even rondkijken" en "ben niet echt op zoek." Een vrouw die dat leest, denkt dat je geen interesse hebt in haar
reactie. Wees duidelijk over wat je verlangt en beschrijf dat in termen van emoties. Zeg wat je fijn vindt, waar je van houdt, wat je genoegen doet, waardoor jij je kwetsbaar voelt. Vrouwen vinden dat zinvoller dan de feiten over werk, lengte of een foto van je auto. Zo voorkom je ook het verschrikkelijke "als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel." Als je zelf niets meer te zeggen weet, waarom zou zij je dan benaderen?
 
E-mailen met resultaat.
E-mailen is een gesprek, alleen via de computer. Omdat je alleen woorden op een scherm hebt, moet je daar goed mee omgaan. Via e-mail leer je de vrouw die op je profiel reageerde beter kennen, zodat je kunt besluiten of je verder wilt gaan. Hoe kom je erachter wie ze is? Eenvoudig. Vertel over jezelf. Relatietips
 
Over wie je bent. Wat je doet, hoe je dag was. Een vrouw wil actuele mededelingen, die bij voorkeur alleen voor haar bestemd zijn. Stuur daarom geen standaardmail die
je eerder naar andere vrouwen hebt verzonden. De kans is groot dat ze het doorziet. Onthouden: vrouwen weten meer dan je denkt. Mail geen lange verhalen over je ex, je kinderen of de verbouwing. Wees beknopt. Korte mails zijn gemakkelijker te beantwoorden. Wanneer je over jezelf vertelt, roept dat een reactie bij een vrouw op. Om te laten zien, dat ze je begrijpt, zal ze vergelijkbare informatie over zichzelf geven. Net als jij denkt: "ze negeert wat ik zeg", denkt zij: "we lijken op elkaar, wat heerlijk". E-mails met monologen vervelen een vrouw snel. Stel daarom vragen. Gericht. Ga in op wat ze schrijft. Vermijd opmerkingen over haar gewicht, vooral als ze er zelf over begint. Grappen over seks, maak je evenmin. Voor een vrouw is mailen geen uitwisseling van feiten, maar een vorm van contact. Zij vindt mailen om het mailen vaak fijn. Ze kan dan over je dagdromen en je bespreken met de vriendinnen. Dat is gunstig, want het betekent dat je haar bezighoudt.
 
Aan de telefoon.
Heb je eenmaal om haar telefoonnummer gevraagd, bel dan ook. Zodra een vrouw het nummer heeft gegeven, drukt zij de stopwatch in. Iedere dag en elk uur dat jij niet belt, dalen je kansen. Noem liever een tijdstip waarop je zult bellen, en bel geen minuut later of eerder. Dan vindt ze je betrouwbaar. Het sleutelwoord voor een geslaagd telefoongesprek is aandacht. Geven en ontvangen. Dus je zet de radio af, doet tijdens het gesprek geen andere dingen (ook geen geluidloze games) en probeert te begrijpen wat zij zegt.
 
Relatietips Je kunt aandacht geven door vragen te stellen naar haar gevoelsmatige reactie. Voorbeeld: "hoe voelde jij je toen?" Zij geeft antwoord. Dan zeg jij: "Dat moet....voor je geweest zijn." Vul een emotioneel woord in, bijvoorbeeld: fijn, naar, gezellig, schrikken. Een vrouw ervaart door jouw reactie dat je werkelijk naar haar luistert. Dat is voor haar belangrijker dan een oplossing of een mening horen. Voor jou als man lijkt dat misschien een tegen natuurlijke reactie, maar begrip tonen door te luisteren staat in de wereld van vrouwen nu eenmaal hoog aangeschreven. Doe er je voordeel mee.
Aandacht ontvangen is een kunst. Zegt een vrouw "Ja?" dan is het de bedoeling dat je iets meer vertelt. Als jij reageert met "Dat zei ik toch?", dan voelt ze zich afgewezen omdat je niet gaf wat zij op haar manier vroeg. De manier waarop je het gesprek beŽindigt, maakt of voorkomt het volgende gesprek. Zeg nooit: "Ik moet ophangen want ik moet veel doen vanavond." Een vrouw voelt zich dan een van je klusjes en knapt op je af. Zeg liever: "Ik heb het druk maar wilde toch graag even met je praten".
 
Ontmoeten.
Een vrouw ontmoeten. Je mailde en telefoneerde en toch weet je het niet. De afspraak nadert. Wat verwacht zij eigenlijk van jou? Niets, zal de vrouw zeggen, en dan weet de man nog minder. Niets kan van alles betekenen. In deze situatie is het overzichtelijker dan je denkt. Zij wil dat je aardig bent, beleefd en alleen datgene zegt, wat je waar kunt maken. Dat is voor jou zelf ook het beste. Omdat je dan, indien, jezelf bent, en ook omdat zij er toch achter komt als er iets niet helemaal klopt.
 
Spreek jij jezelf tegen, dan hoort de vrouw het toch wel. Kijk je op je horloge, dan vermoed de vrouw dat je weg wilt. Zucht je, dan weet dan weet de vrouw vrijwel zeker dat zij je verveelt. Inderdaad neemt een vrouw alles persoonlijk op, omdat het voor haar persoonlijk is. Zij denkt dat een man die eerlijk over het allerkleinste detail is, dat ook zal zijn als het om grotere zaken gaat. In elke vrouw schuilt een detective. Blijf rustig en vriendelijk, wat zij ook zegt. Een vrouw kan door pure zenuwen snibbig worden. Pas achteraf beseft ze dat, als het te laat is, vreest ze. Maar wanneer ze zich Relatietips
herinnert hoe kalm jij bleef, heb je haar bewondering gewonnen. Bij een volgende afspraak zal ze vanzelf minder nerveus zijn. Wat zij ook zegt, jij blijft rustig, vriendelijk en oprecht.
 
Verder gaan of niet.
Natuurlijk leven we in geëmancipeerde tijden en kan de vrouw bellen als zij dat wil. Maar dat kun jij net zo goed. Je hebt zoals altijd gezegd dat je haar zult opbellen. Zij knikte achteloos van dat toch niet geloven. Of riep opgewekt: "We bellen!" Zelfs al was de ontmoeting een eerste klas nachtmerrie, dan hou jij je aan je toezegging. Want dat is het in vrouwenoren. Geen vrijblijvende opmerking. Bellen is bellen. Doe dat dus. Kort, vragen hoe het gaat, zeggen dat het wat jou betreft helaas niet klikte, alle goeds wensen. Bedenk dat een vrouw over jou tegen haar vriendinnen zal vertellen, die weer andere nieuwsgierige vrouwen kennen. Heb je geen telefoonnummer, stuur dan een mail. Hetzelfde resultaat.
 
Een tweede ontmoeting? Zeg: "ik zou het fijn vinden om je nog eens zien." En doe een voorstel. Dat is genoeg. Onthoud vooral die eerste zin. Het is emotionele informatie, het soort dat vrouwen meteen begrijpt. Je hoeft heus niet meteen alle gevoelens die er misschien waren te evalueren. Iets uit jezelf zeggen is al heel wat. Wat je na de eerste ontmoeting ook wilt, laat het haar weten.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Succes bij vrouwen hebben