Relatietip.nl
 

Scheiden of blijven na vreemd gaan.

 

De stap om te scheiden of te blijven van je partner na vreemdgaan is geen makkelijke keuze.

Relatietip.nl
 

Blijven of scheiden.

Uit elkaar of bij elkaar blijven.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Scheiden of bij je partner blijven na vreemd gaan.
 
Hoe ontdek je vreemdgaan bij je partner in je relatie.
Het ergste wat je kunt overkomen in een vaste relatie, is wanneer je er achter komt dat je partner vreemd is gegaan of nog vreemd gaat. Er achter komen kan op vele manieren.
 
Relatietips - Als je partner het jouw zelf verteld.
- Je partner praat over andere mannen of vrouwen tijdens het slapen.
- Je partner heeft ineens last van een vreemde SOA.
- Als je in de buurt van zijn / haar PC komt worden ineens allerlei vensters afgesloten.
- Je partner ontvangt allerlei SMS berichten die snel gewist worden.
- Je partner is niet blij als je ineens onverwacht thuiskomt en moet ineens even    telefoneren.
 
 • Je partner voert cryptische telefoon gesprekken of neemt in jouw bijzijn de telefoon niet op als het nummer gelezen is.
 • Je komt er achter dat je partner op een avond dat hij of zij zogenaamd bij een vriendin was, daar helemaal niet geweest is.
 • Als je het ontdekt bij toeval, omdat je een e-mail per ongeluk leest of een sms’je, of via een brief.
 • Je partner gebruikt ineens een chipknip. Wanneer je chipt is dat niet terug te zien op bankafschriften.
 • Als je partner ineens vaak overwerken moet, of ineens regelmatig veel later thuis komt van een vaste sportavond of vergadering. Vooral plotseling onverklaarbare veranderingen zijn een aanwijzing.
 
LET OP: bovenstaande zijn mogelijke aanwijzingen. Pas er voor op dat je niet direct spoken gaat zien.
 
Vreemdgaan is dat waarschijnlijk een van de meest vernederende ervaringen die je in het leven kunt meemaken. Je voelt je machteloos, bedrogen, alle zelfvertrouwen dat je had is op dat moment stuk en weg en je voelt je vernederd, verraden en boos. Toch gebeurt het vaker dan je denkt, zowel door mannen als vrouwen. Het feit is dat mensen die op deze wijze bedrogen zijn vaak geestelijke wonden voor het leven aan deze ervaring overhouden.
 
Hoe nu verder met je partner in je relatie?
De wond is er en zal er altijd blijven zitten. Dit kan soms een ernstig probleem worden. Of men nu kiest om toch verder samen te gaan of in een nieuwe relatie. Zeker als de bestaande of nieuwe partner er weinig rekening mee houd. Een relatie met iemand die ooit bedrogen is door een partner zal voor de nieuwe partner meestal inhouden dat hij of zij een zeer groot vertrouwen zal moeten geven. Meestal zal voor de eenmaal bedrogen partner dit vertouwen ook heel hoog in het vaandel staan. Niet alleen op nieuw vertrouwen opbouwen in elkaar of als nieuwe partner is belangrijk Relatietips
maar ook het geduld hiervoor kunnen opbrengen is belangrijk. Het opbouwen van vertrouwen in elkaar kost tijd.
 
Maar zoals het spreekwoord zegt: "Tijd heelt alle wonden".
 
- Vreemdgaan als excuus gebruiken omdat het in de genen zou kunnen zitten is grote onzin.
- Het wangedrag af te schuiven op het feit dat je er niets aan kon doen?
- Het is tevens laf om vreemd te gaan omdat je problemen hebt binnen je relatie doordat de problemen    zogenaamd niet bespreekbaar zijn. Maar met die partner buiten de deur wel.
 
Relatietips Mannen.
Mannen hebben vaak het excuus dat ze in hun huidige relatie iets (meestal seks) te kort komen. Maar willen eigenlijk van twee walletjes eten. Ze willen meestal hun huidige partner niet kwijt maar zoeken hun andere behoeften buiten de deur. Ze zijn vaak te laf om hun huidige relatie te verbreken en opnieuw te beginnen en proberen hun ongenoegen op deze wijze op te lossen. Tevens heeft hij altijd excuses om zijn wandaden goed te praten.
 
In de groep mannen die vreemdgaan zijn er duidelijk een aantal verschillende groepen:
 
 1. Het versierders type is een man die nooit volwassen is geworden. Hij blijft zijn hele leven vrouwen versieren en bewijzen dat hij mannelijk en aantrekkelijk is.
 2. Het machtstype wil overal de baas zijn. Hij ziet alles als zijn eigendom, ook vrouwen en hij accepteert geen nee.
 3. De impulsieve man versiert een vrouw zonder over de gevolgen na te denken. Als zijn vrouw zou vragen of hij ook wel eens aan haar gevoel gedachte heeft zal het antwoord meestal, nee zijn.
 4. De getraumatiseerde man is psychisch beschadigd en zoekt vanuit zijn behoefte aan begrip voor zijn boosheid betreffende zijn slechte relatie, een andere liefde.
 
Vrouwen. Relatietips
Vrouwen gaan vaak vreemd om de aandacht die ze in hun relatie missen of om het gevoel weer te krijgen om gewaardeerd te worden. Ook het onschuldig flirten kan uit de hand lopen. Ook hier word de slechte relatie die ze hebben, als excuus gebruikt. Voor vrouwen is het vaak belangrijk dat ze bij die andere partner wel het gevoel hebben dat er naar hun geluisterd word en begrepen worden. De hunkering en verlangen naar waardering. Een man die de kunst verstaat van het verleiden en romantische attenties. Kortom de man die haar op een voetstuk weet te plaatsen.
 
Een vrouw kan soms de keuze maken om vreemd te gaan om haar "saaie" relatie met haar partner af te wisselen met een partner buiten de deur, om zo de sleur te doorbreken. Evengoed is het ook bij de vrouw niet vooropgezet om een punt te zetten achter haar huidige relatie. In negen van de tien gevallen verteld men niets aan zijn / haar partner. Het geheim is een van de krachten van de buitenechtelijke relatie. De spanning van het geheim wakkert de hartstocht alleen maar aan.
 
Hoe verwerk je het vreemdgaan van je partner.
Hieronder vind je een aantal stappen om het vertouwen terug te krijgen.
 
 • Probeer eens objectief naar je huidige relatie, jezelf en je partner te kijken en laat feiten voor zichzelf spreken.
 • Geef je zelf de kans de gevoelens van verdriet,angst,woede en pijn te voelen en te uiten.
 • Schuif het niet van je af, leg het probleem niet volledig bij de andere partij. Voor sommigen kan het schrijven van een dagboek en oplossing zijn. Zoek in ieder geval een goede uitlaatklep. Ook samen schrijven is een opbouw voor het terugkeren van je vertrouw in je zelf of elkaar.
 • Zoek steun, als je gekwetst bent heb de neiging om je terug te trekken. Het is moeilijk om je gevoelens met anderen te delen als je gevoel van eigenwaarde gekrenkt is. Steun van een collega, familielid, vriend of een lotgenoot kan helpen. Probeer niet met je gedachten in cirkeltjes te blijven ronddraaien. Voorkom dus dat je een gevangene word van je eigen angsten.
 • Ga na waarom het juist nu gebeurd is, en wat het over jezelf zegt. Probeer de kwestie te relativeren.
 • Neem je eigen verantwoordelijkheid, het heeft geen zin om te blijven hangen in wraakgevoelens. In plaats van je af te vragen wie de schuld had, kun je jezelf beter afvragen wat jouw aandeel is geweest in het proces, en onderzoek of je het ook anders had kunnen doen.
 • Probeer te vergeven of te berusten, zolang er nog bitterheid en wrok bestaat maak je het voor jezelf steeds weer moeilijk.
 • Laat het los en ga verder, als je terugkijkt op de ervaring probeer er dan wat van te leren zodat het niet nog eens kan gebeuren.
Een punt achter uw huwelijk zetten en scheiden of toch bij uw partner blijven
 
Relatietips Scheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of je een langdurige relatie hebt of net iemand hebt gevonden, deze vraag is altijd actueel. Of je nu kiest voor scheiden of samen verdergaan, er zal heel veel gepraat moeten worden en aan compromissen sluiten ontkom je niet aan. De beloftes zullen op papier gezet moeten worden en vooral moeten worden nageleefd. Als men kiest voor scheiden is er meestal een advocaat die er voor zorgt dat de juiste afspraken gemaakt worden, zeker als het om hypotheken en kinderen gaan. Kiest
men er toch voor om bij elkaar te blijven zal men elkaar de volgende vragen moeten stellen:
 
 • Welke fouten kun je vergeven en welke niet?
 • Zullen de dingen die je dwarszitten beter of slechter worden?
 • Hoe goed is je seksleven en hoe belangrijk vind je dat?
 • Wat krijg je als je weggaat; is dat beter of slechter?
 
Verder zal men elkaar de vragen moeten stellen die persoonsgebonden zijn en afhankelijk van de persoonlijke situatie. Eerlijke antwoorden op die vragen zijn van enorm belang. Het resultaat is altijd positief. Als je wilt blijven zul je ontdekken hoe waardevol een relatie is. Als je besluit te scheiden zal ook dat goed nieuws zijn, want je weet nu waar je aan toe bent, en je geeft twee mensen hun vrijheid terug. Want een leven is geen leven als je dat moet leven in angst omdat je bang bent en blijft dat het ooit weer zal gebeuren.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Scheiden of blijven na vreemd gaan