Relatietip.nl
 

Samenwonen met jouw partner.

 

Adviezen en tips als jij gaat samenwonen met jouw partner, een goede basis voor jullie relatie.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Samenwonen met je partner.
 
Eindelijk is de beslissing gemaakt: je gaat samenwonen met je partner. Er komt een overtuigend gevoel van enthousiasme op. Jullie gaan het helemaal samen maken. Natuurlijk is het fantastisch dat jullie gaan samenwonen, maar let op! Want het is belangrijk dat jullie vanaf de eerste uren de taken en ruimte goed verdelen. Hier zijn enkele adviezen voor een goede start bij het samenwonen, en een goede basis voor de toekomst.
 
Relatietips Hou je van koken, overdrijf dan niet (zeker niet in het begin). Eén verzorgd dineetje per week is meer dan genoeg. Laat je niet al te veel meeslepen door het enthousiasme van het begin. En wacht niet op je partner, in die eerste week, met iedere avond een prachtig gedekte en luxe tafel. Hiermee haal je een taak naar je toe die hij je misschien niet eens wenst toe te delen. Iedere avond uitgebreid koken, betekent inleveren op je vrije tijd. Bovendien voed je zijn verwachtingen. En je wilt toch niet dat je jezelf moet verontschuldigen als je eens geen zin hebt om te koken en
je jouw partner lui op de bank aantreft. Maak gewoon de afspraak om de beurt te koken en verras elkaar met iets lekkers. Maar maak er ook geen probleem van als er een keer niet gekookt word. Maak het je zelf gemakkelijk; ga uit eten, laat iets bezorgen of ga wat halen, en eet dit samen knus op de bank op onder het genot van een wijntje en Dvd-tje. Natuurlijk draaide je ook wasjes voordat je ging samenwonen. En het kost niet veel moeite om de vuile was van je partner aan de jouwe toe te voegen. Maar spreek wel duidelijk af wie wat zal strijken. Zeker als jullie beide vaak gaan sporten, en als er door jullie werk verwacht word dat jullie met schoon en gladgestreken overhemden op jullie werk verschijnen. De ander leert gelijk hoe hij of zij met een strijkbout moet omgaan.
 
De financiën.
Als er iets is waar je direct en duidelijke afspraken over moet maken zijn het de financiële zaken. Er zijn natuurlijk de vaste lasten zoals huur of hypotheek, elektra, gas, water, abonnementen, verzekeringen enz. Maar vergeet vooral je dagelijkse boodschappen niet. Maak vanaf het begin een budjetering betreffende de uitgaven en bereken wat er over blijft per week om leuke dingen van te doen. Wanneer de partners beide werken is het raadzaam om 1 salaris te houden voor de vaste lasten en het andere salaris om te sparen en de dagelijkse boodschappen van te doen Relatietips
maar ook van te sparen. En waarom is een budjetering eens per week zo belangrijk. Omdat het overzichtelijk blijft, en hoef je niet zo ver vooruit te rekenen en te kijken.
 
De badkamer
Het kan zijn dat je zo gelukkig bent dat je twee badkamers hebt, dan is er geen vuiltje in de lucht. Maar als er maar één badkamer in huis is... dan kan de badkamer al gauw een probleem worden. Maak vanaf het begin duidelijke afspraken. Je wilt toch niet te laat op je werk komen omdat hij zich nog moet scheren of dat zij iets langer nodig heeft om haar haar te föhnen.
 
De notaris.
Wat moeten we daar nu mee zul je denken. Toch adviseren we ieder stel wat samen gaat wonen om bij de notaris een samenwoning contract te laten teken. Zeker als men samen gaat wonen in een koopwoning maar ook in een huurhuis. Dit alles ter voorkoming van frustraties mocht het samenwonen op een teleurstelling uitlopen en de inboedel verdeeld moeten worden. Natuurlijk gaan we hier in eerste instantie niet vanuit.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Samenwonen met jouw partner