Relatietip.nl
 

Praten in een relatie is belangrijk.

 

Praat in je relatie. Krop niets op. Dat eindigt uiteindelijk in spanningen en problemen.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Praten binnen je relatie is belangrijk.
 
Compromissen zoeken en sluiten in je relatie. Relatietips
Wees bereid om compromissen te sluiten. Je eigen vriendenkring en hobby's onderhouden wil niet zeggen dat je altijd je eigen gangetje moet gaan. In iedere relatie moeten compromissen worden gesloten. Je hebt immers met twee mensen met eigen wensen en ideeën te maken. Wees daarom bereid om zo nodig water bij de wijn te doen. Zorg er wel voor dat er een evenwicht binnen de relatie blijft bestaan. Een compromis betekent dat beide partijen elkaar tegemoet komen. Het is niet de bedoeling, dat een van de twee steeds wijkt.
 
Praten = Communiceren.
Leer om te praten. Zeg de dingen die je op je hart hebt. Krop ze niet op. Dat eindigt uiteindelijk in wrok en maakt de situatie alleen nog maar erger. Leg problemen op een volwassen manier op tafel en zoek samen naar een oplossing.
 
Bondgenoten.
Wees bondgenoot van elkaar. Maak plannen, werk samen aan de toekomst en vorm een hecht paar. Laat elkaar in het bijzijn van derden nooit vallen. Ben je het niet met je partner eens, confronteer hem of haar daar dan in privé mee. Praat daar niet over waar andere mensen bij zijn.
 
Relatietips Vertrouwen hebben in je partner in je relatie.
Heb vertrouwen in elkaar. De basis voor een goede relatie is vertrouwen. Aan een vertrouwens relatie moet je hard werken. Het is niet iets dat zomaar ontstaat. Trek nooit voorbarige conclusies. Heb je het idee dat er reden is om je partner niet te vertrouwen, praat er dan over. In veel gevallen zullen je twijfels ongegrond blijken.
 
Afhankelijkheid.
Wees niet te afhankelijk van elkaar. Onderhoud je eigen vriendenkring en hobby's. Zet niet blindelings alles voor je partner aan de kant.
 
Man - Vrouw.
Hij is je vriendin niet. Mannen zijn nu eenmaal anders dan vrouwen. Houd daar rekening mee. Verlang niet van hem dat hij urenlang met je praat over make-up en kleding. Verwacht niet, de uitzonderingen daargelaten, van hem dat hij dagen met je gaat winkelen. Verveel hem niet met lange praatjes over je uiterlijk. Daar heb je vriendinnen voor. En hij heeft zijn vrienden om over voetballen en auto’s te praten.
 
Luisteren naar elkaar.
Luister naar elkaar. Neem de tijd om naar elkaar te luisteren. Laat je partner zijn of haar verhaal doen en span je in om je partner commentaar te geven waar hij of zij iets mee kan. Zorg er op jouw beurt voor dat je partner ook naar je luistert. Doet je partner dat niet, wijs dan hem of haar daar op. Druip niet af om je partner later te verwijten dat hij of zij niet naar je geluisterd heeft.
 
Fouten van hem of haar
Probeer zo goed mogelijk met de fouten van je partner om te gaan (jij hebt ze ook). Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In de loop van de tijd zul je zeker trekjes bij je partner ontdekken die je irriteren. Het zijn meestal kleine dingetjes als het dopje op de tandpasta, die er even goed voor kunnen zorgen dat ze de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Probeer dit zo veel mogelijk te voorkomen door niet met je irritatie te blijven lopen. Maar maak je partner er op attent en overtuig je partner ervan dat jullie samen gaan proberen irritaties te voorkomen door het direct bespreekbaar te maken en op te lossen. Dan word het zeker veel gemakkelijker om een keer over het losse dopje heen te stappen.
 
Relatietips Relatietips Relatietips
 
Huishoudelijk werk.
Bespreek en verdeel het huishoudelijke werk. Vandaag de dag is het niet meer vanzelfsprekend dat de vrouw alles in huis doet (ook al zou hij dat wel fijn vinden). Neem niet zomaar alle taken in huis op je (om hem vervolgens in jezelf stilletjes uit te foeteren dat hij nooit zijn handen uit zijn mouwen steekt), bepraat en maak samen een plan waarin je de huishoudelijke karweitjes verdeelt.
 
Complimenten.
Ieder mens verlangt zo nu en dan naar complimentjes. De vrouw eigenlijk nog meer dan de man. Zij wil graag weten of d’r haar wel goed zit, de make-up wel mooi genoeg is en de kleding die ze gekozen heeft de juiste is voor die bepaalde gelegenheid. Daar is op zich niets mis mee maar overdrijf niet en blijf er als vrouw niet naar vissen. Niets is vervelender als een vrouw die voortdurend naar complimenten vist. Leer om niet afhankelijk te zijn van wat hij van je uiterlijk vindt, maar besteed in de eerste plaats aandacht aan je uiterlijk voor jezelf. Maakt hij spontaan een compliment, neem het dan ook aan, en geniet er van. Ga ook niet op complimenten zitten wachten (met het gevolg dat je innerlijk boos wordt als een compliment uitblijft). Ben je net bij de kapper geweest en vind je dat je haar heel mooi zit, zeg het dan tegen hem. Hij zal het vast en zeker beamen en geef je daarmee het goede gevoel dat je wilde hebben. Neemt niet weg dat ook de man gevoelig is voor complimenten ook hij heeft daar recht op. Het zal ook zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde doen groeien.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Praten in een relatie is belangrijk