Relatietip.nl
 

De liefde terug na een grote ruzie.

 

Breng de liefde weer terug in jouw relatie na een ruzie met je partner.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Liefde terug in de relatie na een grote ruzie met je partner.
 
Het is belangrijk om de emotionele posities (De Angst Positie / De Schaamte Positie / De Wrok en Mok Positie / De Slachtoffer Positie) te herkennen bij jezelf en anderen om ruimte te maken en hierin nieuwe keuzes te maken. Bij persoonlijke ontwikkeling spelen deze emotionele posities een belangrijke rol. Bij het onderzoeken van je emotionele posities kom je alle daarbij horende emoties natuurlijk rechtstandig tegen. Om te groeien is het onvermijdelijk dat je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone (slachtofferrol)te stappen en te kijken wat er gebeurt als je de zaken niet meer zo in de hand hebt.
 
Relatietips Achter je zelfbeeld komt je schaduw naar voren; niet zelden met positieve gevolgen. In je boosheid zit niet alleen wrok maar ook kracht; in je verdriet passie, in je angst zorg. De weerstanden - blokkades soms - die je tegenkomt zijn als stenen en in de loop der jaren op je heen gebouwd als een stevige vestiging die je nu belemmeren in je proces van bewustwording en heling. Het onderzoeken van je weerstand / weerzin / emotie levert altijd veel inzicht op. Als wrok of mok een rol speelt. Altijd gebaseerd op oude pijn en nare ervaringen uit het verleden, en is het noodzakelijk om hiervan
bewust te zijn - of in elk geval beducht op het feit dat dit een rol kan spelen. Eerst zelf je eigen pijn verwerken is dan noodzakelijk voor je verder kunt. Gedrag waar je het moeilijk mee hebt kun je dus eigenlijk alleen benoemen zonder ruzie te krijgen, als je eerst zelf de ergste lading eraf hebt gehaald door na te gaan wat je bang maakt of waarom je jezelf zo ergert. Wat raakt dit in jezelf? Eerst je eigen fikkie stoken en de licht ontvlambare brandstof wegbranden voor je in de aanval gaat.
 
Gelukkig zijn
Een ander kan jou nooit gelukkig maken. En jij kunt het een ander niet! Het is nogal een belasting: van een ander verwachten of eisen dat die jou gelukkig maakt! Hooguit kan die ander jou, of kun jij die ander een paar prettige uren bezorgen, of een heerlijke week, of een fijn cadeau. Waar ieders geluk werkelijk in zit is: eerlijk met elkaar omgaan. Dat is beslist niet altijd leuk. Maar jij kunt iemand en iemand kan jou geen groter compliment geven, geen grotere eer dan met een gemeend: "met jou kan ik eerlijk zijn, mezelf zijn!".
 
Dit zou eigenlijk de belangrijkste afspraak moeten zijn bij mensen die op de een of andere manier samenwonen en/of samenwerken of wat dan ook. Het is de enige garantie op echt geluk. Het garandeert een maximum aan vrijheid èn tegelijk èn daardoor een maximum aan geborgenheid, en een maximum aan soepelheid, want al je afspraken kunnen per minuut bijgesteld worden. Je zou zelfs kunnen stellen dat verschil in karakter geen enkele ongelukkige verhouding kan veroorzaken, als mensen eerlijk proberen met elkaar om te gaan. Het betekent tevens een maximum Relatietips
aan kansen dat de muren bol staan van de ruzies. Dat is niet leuk, maar telkens een felicitatie waard, omdat ze op een open en eerlijke manier besproken worden. En dit zal een goed gevoel bij je zelf geven waar je gebruik van kan maken in iedere omgang en of in de relatiesfeer.
 
Het verleden verwerken.
Omdat een mens zich prettig wil voelen, wat men dan gelukkig zijn noemt, kiezen we altijd dat wat ons het meest gelukkig makend lijkt. Achterom kijken is ook iets wat niet mag van men. Maar achterom kijken is zeer belangrijk om je belevenissen te kunnen beoordelen en er lering uit te trekken; om je gevoel te zuiveren; om beter met de gevolgen van eerdere keuzes te kunnen omgaan; en om steeds beter te kunnen kiezen. Hoed je voor mensen die het verleden willen laten rusten, die geen oude koeien uit de sloot willen/durven halen, die maar blijven melden dat je juist positief moet blijven denken. Zij horen bij degenen die mensen hun verleden en hun rotgevoelens willen afpakken, omdat die er niets uit leren zou kunnen zijn en zelfs: ze veroordelen hen omdat het slechte, "negatieve" dingen zouden zijn. Let wel, het is juist goed om eens je verleden door te spitten. Je af vragen waarom jij je almaar rottig blijft voelen. Waarom jij juist die keuzes maakt en je nog steeds niet gelukkiger voelt, dus word het eens tijd om schoon schip te maken. Een perfect hulpmiddel hier bij is een levensloop maken.
 
Levensloop.
Note: de twijfel ontstond of we hier wel of niet tekst en uitleg gaan neerzetten over hoe een levensloop werkt en uit te voeren is. Daar we er van overtuigd zijn dat niemand hier alleen aan moet beginnen maar enkel onder begeleiding van een therapeut of deskundige, adviseer ik u, mocht u geïnteresseerd zijn naar de werking van een levensloop en waarom en of u daar voor in aanmerking komt, door te verwijzen naar onze online hulp afdeling van deze website en daar tekst en uitleg te vragen over het maken van een levensloop.
 
Keuzes maken.
Relatietips Je kunt in wezen alleen maar beslissen en kiezen vanuit jezelf. Je kunt niet kiezen als gelovige, als moeder, als werknemer, als brandweerman. Dat zijn keuzes vanuit je kuddes, je banden en verslavingen, je functies en niet vanuit jezelf met jouw mogelijkheden en onmogelijkheden. Elke andere keuze is je aangeleerd, in ingeprent dat het zo hoort. Er bestaan geen "foute" keuzes. Besef dat je de keuze gemaakt heb en je er van overtuigd wat dat op dat moment de juiste was. De tijd zal het leren of dat ook zo is. Wanneer je gaande weg merkt dat je toch de verkeerde weg ingeslagen
bent maak een nieuwe keuze en gooi het roer om. Maar leer van iedere keuze die je maakt.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Liefde terug in de relatie na een grote ruzie