Relatietip.nl
 

Isolement door financiŽle problemen.

 

Door financiŽle problemen ontstaat binnen je relatie een gevoel van isolement.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Isolement en wanhoop door financiŽle problemen.
 
Relatietips Isolement voor de financiële problemen.
Door financiële problemen ontstaan binnen een relatie een gevoel van wanhoop. Meerdere malen komt de vraag van, hoe komen we hieruit. Waar moeten we eigenlijk beginnen? Maar zeker ook de confrontatie aangaan met je eigen puinhoop. Je tevens afvragen: wat zal het totale plaatje zijn van onze ellende. Tevens hebt u het gevoel, dat jullie er helemaal alleen voor staat. Het gevolg van dit alles is dat u een gevangene wordt van uw eigen angsten en hierdoor geen stap verder komt. Maar u wordt ook een gevangene van uw eigen huis en omgeving. Maak hier direct werk van. Geef een signaal af bij iemand die u vertrouwd en vraag om hulp. Of verzamel alle moed en energie die u nog heeft. En wendt u tot hulpverlenende instanties die verder op de website besproken worden. Stel het in ieder geval niet meer uit.
 
Isolement tijdens financiële problemen.
Wanneer u eenmaal in de molen zit bij een hulpverlenende instantie en, daar een aantal afspraken heeft gemaakt zult u direct merken dat u een stukje meer kunt onspannen. Ook van de hulpverlenende instantie zult u de opdracht krijgen om uw financiële uitgave patroon aan te passen. Een hele klus, maar noodzakelijk. Houdt u zelf voor dat het allerbelangrijkste is dat u elkaar heeft en een dak boven uw hoofd blijft houden voor uzelf, uw partner en uw gezin.
 
Isolement na de financiële problemen.
Wanneer de rust is wedergekeerd en de rekeningen betaald zijn en uw administratie lade leeg is, is het de bedoeling dat u uw aandacht weer gaat op pakken voor elkaar. En wel de positieve aandacht voor elkaar. Dit zal niet van de ene dag op de andere dag weer gaan lukken. U zat namelijk best een lange tijd in een negatieve neerwaartse spiraal betreffende uw relatie en alles hier om heen. Toch wordt het tijd dat u weer aandacht gaat krijgen voor elkaar. En toch leuke dingen met elkaar gaan doen.
 
We horen direct al de volgende opmerkingen:
  • Hoe dan we hebben geen geld!
  • We hebben maar...te besteden per week!
  • We kunnen geen poot scheef zetten, want anders komen we niet uit aan het eind van de week!.
  • We hebben het zo krap, nu kunnen we helemaal geen leuke dingen meer doen, want alles is te duur.
  • We blijven maar thuis, want dan hoef ik me tegenover niemand te verontschuldigen en niemand hoeft het te weten.
  • Ik schaam me voor dit alles.
  • Visite durf ik niet te vragen want ik heb niets in huis.
  • Verjaardagen vieren we maar niet want ik kan mijn gasten niets aanbieden.
Dus blijven we nu maar achter de Geraniums zitten. Hangend op de bank en dan hoeven we ook geen tekst en uitleg te geven. U zelf opsluitend in uw eigen en vertrouwde omgeving. Maar wij weten zeker dat u aan uw vrienden kunt uitleggen hoe de situatie is bij u en dat u toch behoefte heeft aan een gezellige avond of een leuke verjaardag. Vertel wat u wel in huis heeft en als men wat anders wil drinken wat u niet in huis heeft, of zij dat zelf mee willen brengen. Wij realiseren dat het een drempel is waar u overheen moet, maar ik weet zeker dat er veel van uw echte goede vrienden hier totaal geen problemen mee zullen hebben, dus waarom u dan wel. Relatietips
 
Natuurlijk zal het moeilijk zijn om uw trots en schaamte gevoelens opzij te leggen, maar wij verzekeren u dat het u minder energie zal kosten dan dat u uw schaamte gevoelens en trots krampachtig in stand wil blijven houden.
 
Uw financiële problemen zijn geen excuus om geen prettig leven te hebben of om dat niet weer op te bouwen. Het zal alleen geen gemakkelijke klus zijn. Het vergt wat extra energie, fantasie en creativiteit, waar beide partners aan mee moeten werken. Boodschappen, huishoudelijke tips en eten, kooktips leest u verder op deze website.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Isolement door financiŽle problemen.