Relatietip.nl
 

Tips en advies bij liefdesverdriet.

 

Hoe kun je liefdesverdriet verwerken van je ex? Lees de tips en advies.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Tips en advies of raad bij liefdesverdriet.
 
Wat is liefdesverdriet? Relatietips
Liefdesverdriet is niet alleen een mentale kwestie maar ook fysiek. Het woord hartenpijn bestaat niet voor niets. Sommigen voelen dat letterlijk zo. De stoffen in je hersenen en de vrijgekomen hormonen hebben een onmiskenbare uitwerking. Stopt dat plotseling, dan merk je dat dus ook lichamelijk. Mensen klagen dat ze ineens geen energie meer hebben, voelen zich lusteloos, moe. Een simpel middel tegen liefdesverdriet is dan ook sport. De vrijgekomen endorfine helpt echt om je beter te voelen. We raden dan ook af om op de bank te blijven liggen, hoe lusteloos men zich ook voelt. Passiviteit verergert het proces. Op de bank blijven liggen met een fles alcohol is het stomste wat je kan doen. Het mentale deel is natuurlijk andere koek. Ze zeggen dat je gemiddeld de helft van je stukgelopen relatie moet
nemen als verwerkingstijd voor je verdriet. Slaat nergens op. Sommige mensen doen er hun hele leven over, anderen een paar weken. Pak je zelf beet, na een niet al te lange tijd, en trek er op uit.
 
Tips, advies en raad bij liefdesverdriet.
Hieronder staan een aantal handige tips beschreven welke je misschien kunnen helpen met het verwerken van je liefdesverdriet:
 
Afleiding.
  • Zoek afleiding, stort je tijdelijk op je werk, kies een hobby of sport, zoek oude vrienden op, ga je huis verven. Doe alles om je af te leiden van je verbroken relatie.
  • Zorg eens extra goed voor jezelf. Maak wat lekkers voor jezelf klaar, kijk een goede lachfilm of neem een lekker warm bad.
  • Praten met vrienden en vriendinnen kan erg opluchten. Het helpt je er ook bij om de situatie beter te kunnen relativeren.
  • Zet muziek op waar je vrolijk van word en ga vooral niet luisteren naar treurnis en leed liedjes of iets met de tekst "Ik hou van jou en blijf je trouw" of "Waarom heb jij mij verlaten?"
  • Probeer de eerste tijd te vermijden dat je alleen bent. Dus probeer je agenda vol te plannen met leuke afspraken met vrienden / vriendinnen en of familie.
 
Relatietips Blijven hopen?
Blijven hopen dat hij of zij van gedachten verandert en terugkomt? Grijp je iedere gelegenheid aan om contact te zoeken? Wees in die gevallen heel voorzichtig. Vooral als je ex zich onpersoonlijk en koel gedraagt. Zie het als een hint, geef hem of haar de ruimte en laat hem of haar met rust.
 
Zoekt die ander contact, dan is de keuze aan jou in hoeverre je dat toelaat. Ga zeer beslist jezelf niet in allerlei bochten wringen om toch maar aan kunnen blijven tonen
hoe goed en lief je wel niet bent. Besef dat wanneer je dat wel doet je eigenlijk bezig bent je zelf helemaal weg te cijferen tegen beter weten in. Van je zelfrespect blijft dan weinig over, omdat je, jezelf toestaat keer op keer afgewezen te worden.
 
Stemming maken
Gemene dingen zeggen over je ex is verleidelijk, maar hou liever de eer aan jezelf. Bovendien, als het ooit nog goed zou komen, hoe klein de kans ook is, dan kom je met die opmerkingen niet in een goed daglicht. Besef dat emotionele chantage alleen nog maar meer schade aanbrengt. Dus vermijdt de volgende opmerkingen:
 
Zie je niet wat jij mij allemaal aandoet...
Jij bent de enige die me kan helpen...
Na alles wat ik voor jou gedaan heb...
Ik doe toch ook heel veel voor jou...
Als je echt om me zou geven dan...
Als je de omgangsregeling niet in gevaar wilt brengen dan...
Maak je om mij maar geen zorgen ik ga toch gauw dood...
Als je dit aan mij zou vragen zou ik het wel voor je doen...
Toen je mij nodig had stond ik ook voor je klaar...
Noem je dit vriendschap, ik ga wel naar een ander...
Jij denkt alleen maar aan jezelf...
Als je mij verlaat doe ik mezelf wat aan...
 
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van emotionele chantage of emotionele manipulatie. Het komt er in basis op neer dat men alles uit de kast haalt om met de emoties van een anders te spelen om toch voor elkaar te krijgen dat de ander bij je blijft of terug komt. Wanneer je op deze basis verder gaat weet je zeker dat de relatie uiteindelijk toch zal stranden.
Vrijheid.
Of je het nu wilt of niet, je krijgt een hoop vrijheid. Je kunt beslissingen nemen zonder met iemand rekening te hoeven houden. Het heeft even tijd nodig om die vrijheid te waarderen en daarmee om te gaan.
 
Een nieuwe relatie. Relatietips
Het is erg gevaarlijk om gelijk een nieuwe relatie aan te gaan. De kans is groot dat deze persoon slechts als opvulling fungeert voor het gat dat je ex achter heeft gelaten. We spreken dan van een "troostrelatie". Deze relatie is gedoemd om te stranden want wanneer de ander niet meer getroost hoeft te worden valt er een doel betreffende deze relatie weg en zal ook deze relatie minder interessant worden.
 
Zelfmedelijden.
Laat het hoofd niet hangen, blijf niet te lang treuren. Hoewel zelfmedelijden soms lekker kan voelen, is het belangrijk om zo snel mogelijk het ritme van alle daags weer op te pakken. Gun jezelf liever de tijd om te overdenken wat er is gebeurd, maar probeer niet te bedenken wat je beter had kunnen doen om de relatie te redden. Sommige relaties zijn domweg niet te redden, en dan ben je alleen, en ook beter af.
 
Herinneringen
Vermijd plaatsen, voorwerpen, muziek die herinneringen aan gelukkiger tijden oproepen. Verwijder voorwerpen die je aan hem / haar doen denken. Sla ze zolang op. Na verloop van tijd kan je die herinneringen wel aan zonder dan je er rot door gaat voelen.
 
Pijn verwerken.
Probeer de pijn niet te verwerken door veel alcohol of andere verdovende middelen te gaan gebruiken. Het is slechts een tijdelijke oplossing en zal de pijn uiteindelijk niet wegnemen.
 
Zelfvertrouwen
En misschien wel het belangrijkste: werk aan je zelfvertrouwen. Doe er alles aan om je goed te voelen. Werk aan je uiterlijk, je conditie en alles waardoor je, je beter en sterker gaat voelen. Weet dat je, je ex echt niet nodig hebt om je, je een volwaardig mens te voelen en te zijn. Hiernaast is hij of zij echt niet de "enige" op de wereld.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Tips en advies bij liefdesverdriet