Relatietip.nl
 

Hoe regel je een scheiding?

 

Soms is de relatie niet meer te redden en is het beter om uit elkaar te gaan.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Hoe vervelend het ook is, soms is de relatie niet meer te redden en is het beter om uit elkaar te gaan. Maar hoe regel je een scheiding? Waar moet je beginnen?
 
Neem eerst zelf de tijd en vertel het daarna aan anderen.
Een scheiding is niet niets. Neem daarom eerst samen met je partner de tijd om dit te verwerken en na te denken over wat jullie graag zouden willen. Ook als jullie kinderen hebben is dit enorm belangrijk. Kinderen zijn vaak verdrietig en hebben vaak gelijk vragen over wat er gaat veranderen en hoe nu verder.
 
Denk na hoe jullie het gaan regelen
Je kunt je scheiding op verschillende manieren regelen; online scheiden, via een bemiddelaar of mediator of traditioneel via een advocaat. Als je als vrienden uit elkaar gaat of nog heel goed met elkaar door 1 deur kunt, dan is online scheiden een goede optie. Het is niet alleen een stuk goedkoper, maar het kan ook een stuk sneller. Jullie maken samen afspraken en een scheidingsexpert helpt jullie om alles op papier te zetten en de documenten te regelen. Zo is je scheiding binnen no-time geregeld.
 
Verdeel alle bezittingen en schulden.
Wat voor manier van scheiden je ook kiest, samen moeten de bezittingen en schulden worden verdeeld. Als jullie een koophuis hebben, dan valt die er ook onder. Gaat de woning verkocht worden?
 
Hoe regel je een scheiding.
 
Of wil 1 van jullie in de woning blijven en de hypotheek overnemen? Om te toetsen wat handig is, kun je altijd de situatie even doorlopen met een hypotheekadviseur. Die kan bijvoorbeeld voor je inschatten of je de hypotheek kunt overnemen of dat het wellicht toch verkocht moet worden.
 
Maak alles definitief
Als jullie er helemaal uit zijn, dan worden alle afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Met dit echtscheidingsconvenant kun je vervolgens terug naar jouw hypotheekadviseur om de hypotheek definitief te regelen. Daarna kan het echtscheidingsconvenant worden opgestuurd naar de rechtbank en vervolgens naar de gemeente om de scheiding definitief te maken. Nu kunnen jullie verder met jullie nieuwe leven.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Hoe regel je een scheiding?