Relatietip.nl
 

De romantiek na Valentijnsdag.

 

Jullie liefdesleven weer vers laten voelen. Dat is wat nodig is - niet alleen op Valentijnsdag.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Dat is wat nodig is, en niet alleen op Valentijnsdag.
Tja, Valentijnsdag. De dag waarop koppels over de hele wereld elkaar cadeaus geven, zeggen dat ze van elkaar houden en waardering hebben voor wat ze voor elkander doen. Prachtig, toch? Het probleem is alleen, dat we op die 364 andere dagen van het jaar te weinig oog hebben voor liefde. We weten allemaal dat we onze partner vaker dan eenmaal per jaar kunnen en horen te vertellen dat we van ze houden. Helaas lijken we dat te vergeten en hebben we daar geheugensteuntjes voor nodig, zoals ansichtkaarten in de winkel en reclames op tv.
 
Maar er is een oplossing.
Samen met zijn tweetjes een avondje thuis spenderen kan ook romantisch uitpakken en het liefdesvlammetje weer aanwakkeren. Het goede nieuws is dat het echt niet lastig is om zo’n avondje te organiseren.
 
Romantiek na Valentijnsdag.
 
Bubbles.
Bubbels maken alles romantischer. Bijvoorbeeld in de vorm van een bubbelbad dat je prepareert voor je partner, waarna hij of zij daarin heerlijk kan drijven, totdat het avondeten klaar is. Of bubbels in de vorm van champagne of mousserende wijn, die je glimlachend inschenkt om een avondje plezier en romantiek in te luiden. Wat je ook kiest, met bubbels zit je nooit fout.
 
De omgeving.
Het is een cliché, maar dat maakt het niet minder waar: romantiek vereist gedimd licht, bij voorkeur kaarslicht. Wat je ook nog hebt: bloemen, wijn (of wat het lievelingsdrankje van je partner ook is), softe muziek. Je hebt een tafel nodig die er uitnodigend uitziet, dus met een schoon tafelkleed, proper servies en bijpassend bestek. Als je al die dingen weglaat, dan wordt het een avond als alle andere, en dus geen speciale avond vol romantiek.
 
Het voedsel.
Als je een goede kok bent en ook plezier hebt in koken, dan is het geen probleem om zelf ene magisch menu in elkaar te zetten. Maar dat kost tijd, want als jij in de keuken bent, dan ben je dus niet in de huiskamer of op de sofa met je geliefde. Een oplossing is een soort picknick organiseren met voedsel dat je niet hoeft te koken. Picknicken in de huiskamer is net zo romantisch en opwindend als een maaltijd met vele gangen aan de eettafel. Heb je liever gekookt voedsel? Waarom zou je dan niet gebruikmaken van een bezorgservice als Deliveroo, die eten met restaurantkwaliteit thuisbezorgt? Op die manier heb je het beste van beide werelden: perfect bereid voedsel zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.
 
Het gesprek.
Het is zover, het eten is klaar of wordt afgeleverd, de wijn is ingeschonken, jullie zitten aan tafel of op een deken of waar je ook gaat eten, en het is tijd om te praten. En dan geen alledaags, oppervlakkig gesprekje. Je gaat niet aan elkaar vragen hoe het ging op werk en of ze nog dat halfje brood hebben gekocht. Dit wordt een echt gesprek, zoals je ze vroeger ook had, toen je elkaar net leerde kennen en verliefd op elkaar werd. Diepe gesprekken die jullie liefdesleven weer vers laten voelen. Dat is wat nodig is - niet alleen op Valentijnsdag.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Hoe houd je de romantiek vast na Valentijnsdag.