Relatietip.nl
 

Geen zin in seks.

 

Als jouw partner geen zin in seks heeft dan moet je daar samen iets aan doen.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Geen zin in seks?
 
Relatietips "Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn"
Zowel mannen als vrouwen hebben wel eens geen zin in seks. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij de behoefte voor beide partners erg uiteen lopen. Het geen zin hebben in seks leidt vaak tot frustratie, boosheid, verontwaardiging...kortom, het is een bron van ergernis bij de partner. Hij / zij voelt zich afgewezen, gekleineerd en minderwaardig. Op den duur kan dit een probleem worden in de relatie. Om dit te voorkomen is het goed om achter de echte reden te komen waarom je geen zin in
seks hebt.
 
Hoe komt het dat je ( soms ) geen zin in seks hebt?
Het is gemakkelijk je geweten te sussen en de schuld van "het geen zin in seks hebben" af te schuiven op externe factoren zoals moe, drukte op het werk, teveel verplichtingen, etc.. Vaak krijgt ook de partner een stuk schuld, van geen zin in seks hebben, in de schoenen geschoven. Maar is dit terecht? Ben je echt te moe voor een intiem moment met je partner? Of ligt de oorzaak eigenlijk bij jezelf om geen zin in seks te hebben?
 
Onzekerheid, schuldgevoelens, minderwaardigheidsgevoel, faalangst, een gebeurtenis in het verleden en de angst om je te laten gaan kunnen een reden zijn voor het afgenomen libido. Het is goed om erachter te komen wat de echte reden waarom je geen zin in seks hebt. Pas dan kan je eraan werken en zal je langzaam de zin in seks terug krijgen. Zoals eerder beschreven kan de verminderde libido een bron zijn van ergernissen. De frustratie loopt soms hoog op. Je partner voelt zich afgewezen en begrijpt hoogstwaarschijnlijk de reden niet. Als je samen besluit er Relatietips
geen probleem van te maken en het bespreekbaar houdt, geeft dat rust. Beide partijen zullen dan eerder respect tonen. Door uit te spreken waar de knelpunten liggen houdt je het gesprek open en weten beide partners waar ze aan toe zijn. Praat ook over de positieve emoties en de verwachtingen naar elkaar. Seks is tot in zekere mate een belangrijk iets binnen een relatie. Belangrijk is dat beide partners ervan genieten. Seks is niet iets van rechten en plichten. Beide partners moeten hun eigen gevoel erin kwijt kunnen op het moment dat zij het zelf willen.
 
Passiekillers
Binnen een relatie bestaan er ook "passiekillers". Dit zijn vaak onderwerpen die niet of niet goed besproken worden. Hieronder volgen wat voorbeelden en wat je er mogelijk aan kan doen;
 
  • Er is en kindje geboren. Vaak adviseert de verloskundige om een aantal weken geen seks te hebben. De vrouw heeft last van schommelde hormonen, een baby vergt veel tijd en aandacht en dus schiet de intimiteit erbij in. Besef dat seks en intimiteit niet hetzelfde is. Seks is lichamelijk, intimiteit komt van binnen uit. Knuffelen en kusjes geven kan ook heel intiem zijn.
  • Praten over je ex. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het kan zijn dat er niet veel prijs op gesteld wordt. Maak dit duidelijk en vertel het op en rustige manier.
  • Je partner heeft een affaire gehad. Dit is 1 van de grote "passiekillers". Ook hier geldt; houdt het bespreekbaar en praat over jouw onzekerheid.
  • Het wordt "te gewoon". Probeer de spanning terug te vinden en ga op zoek naar nieuwe ervaringen.
 
Seks wordt bedreven door 2 verschillende mensen met verschillende eigenschappen en verschillende behoefte. Ook bij seks geldt het "geven en nemen". Goed als je dit kan, nog beter als het tegelijk gebeurt. Goede seks is een logisch gevolg van een goede relatie.
 
Relatietips Nog wat feitjes en tips op een rij:
* Hints kunnen vaak verkeerd opgevat worden. Wees duidelijk op een lieve manier.
* Ben je passief dan zal je partner er ook weinig energie en tijd aan besteden.
* Luister naar elkaar, heb respect en wees lief voor elkaar.
* Knuffelen en kusjes geven, complimentjes maken, een simpele liefkozing kan ook   heel intiem zijn.
* Plezier is heel belangrijk. Probeer het te behouden (of anders terug te vinden).
 
* Wat je geeft krijg je vaak terug. Geef je liefde, krijg je liefde.
* Seks = LIEFDE bedrijven.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Geen zin in seks