Relatietip.nl
 

Tips en advies bij financiŽle problemen.

 

In een relatie en gezin zijn financiŽle afspraken heel belangrijk.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Hulp, advies en tips bij financiŽle problemen.
 
Of het nu aan de Euro ligt of niet, duizenden mensen en gezinnen zitten op dit moment met financiële problemen en geldzorgen. Of deze nu zijn ontstaan door slechte budgettering, het verlies van een baan, verhogingen van vaste lasten of gezinsuitbreiding, het probleem ligt daar en moet nodig worden opgelost. U kunt uw kop wel in het zand blijven steken of de brieven ongeopend de la in gooien, waar door de problemen als maar groter worden, u zult er niet vrolijker van worden. En de tijd duurt steeds langer voor dat u alle moed heeft verzameld de la te openen om te kijken wat voor ellende er allemaal in ligt. Relatietips
 
Besef tevens dat niet alleen uw financiële probleem groter word. Maar wat denkt u van steeds maar slechter kunnen slapen, pijn in uw maag hebben, hoofdpijnen en niet te vergeten de druk die het op uw relatie legt. Elkaar verwijten gaan maken over weer een nieuwe aanschaf of het geld niet hebben om een nieuwe wasmachine te kopen of de kinderen die nodig nieuwe schoenen moeten hebben, afijn u weet zelf wel wat we bedoelen.
 
Dus samen gevat: door financiële problemen ontstaan lichamelijke, geestelijke en relatieproblemen. Dus heel belangrijk om dit probleem op te lossen.
 
Relatietips Een financieel probleem is op te lossen. Alleen het is aan u om het probleem opgelost te willen hebben. De keuze is tevens aan u of u het alleen gaat doen of met behulp van, een instantie(s) die we later zullen benoemen, of een goede vriend (in). Let wel, mocht u een goede vriend(in) in de arm nemen om u te helpen en te steunen en goede afspraken gemaakt moeten worden desnoods op papier. En hij of zij het vertrouwen waard moet zijn. Niets is zo erg om door vrienden nog verder in de problemen te komen. Zeker wanneer er ook nog eens niets op papier staat.
 
Laat het niet zover komen dat het water u aan de lippen staat. Of dat u angstig gaat worden voor een postbode die dreigbrieven en aanmaningen bij u in de brievenbus gooit. Of de deurbel, bang dat daar een deurwaarder of iemand van een incassobureau aan de deur
staat. Dit alles is vreselijk en valt niet mee te leven. Dus verzamel al uw energie en moed en breng hier verandering in.
 
Laat tevens uw relatie en gezin niet de dupe worden van uw financiële problemen of geldzorgen en ga elkaar geen verwijten lopen maken. Wees eerlijk en open naar elkaar en bespreek alles samen en zet allebei uw schouders onder uw financiële problemen en los ze samen op.
 
We realiseren ons tevens dat er nog een totaal ander verhaal aan zit. Namelijk wanneer 1 van de partners last heeft van een verslaving. Wat dus heel veel geld kost waardoor u in financiële problemen bent gekomen. Ook dan is het heel belangrijk dat u toch samen met uw partner en gezin gaat werken aan oplossingen. Met of zonder behulp van hulpverlenende instanties.
 
Hieronder staan een aantal tips en adviezen. Lees deze eerst eens rustig door. Wellicht dat er een bruikbare tip voor u tussen staat die u kunt gebruiken om uw financiële problemen iets te verlichten of op te lossen. En een beetje plezier binnen uw relatie en gezin terug tebrengen.
 
Mocht u toch nog vragen hebben of meer hulp nodig hebben over financiële problemen of de andere problemen en zorgen die het met zich meebrengen, kunt u zich ook wenden tot de online hulp pagina van deze website. Hebt u zelf nog een tip, dan willen wij die graag van u weten. Er zitten Helpdesk medewerkers voor u klaar om u te woord testaan en om u verder op weg te helpen. Maar ook wanneer u een luisterend oor nodig heeft.
 
De Tips
 
  • Probeer eerst eens uw uitgave patroon onder de loep te nemen. Waar geeft u het meeste aan uit. En kunt u het uitgave budget naar beneden bijstellen.
  • Controleer uw telefoonrekeningen op vreemde telefoon nummers, zeker wanneer u kinderen in huis hebt.
  • Hebt u een (te) dure hobby. Stop hier dan tijdelijk mee of wees tevreden met wat u al in huis hebt.
  • Hebt u spullen en of speelgoed in huis waar u zelf niets meer mee doet? Verkoop dit via marktplaats of advertentie in de supermarkt.
Relatietips
  • Hebt u dringend nieuwe spullen nodig? Ga eens langs een kringloopwinkel of een spullenhulp in uw gemeente. U kunt daar voor een paar Euro’s al een goed bankstel kopen. Maar ook leuke kleding en schoeisel voor u zelf en uw kinderen.
  • Hoe trots u ook bent, laat uw hoofd niet buigen voor krijgertjes, er komt een moment dat u een ander ergens plezier mee kunt doen.
  • Bent u de enige in uw gezin die de financiële problemen ziet en erkent, onderneem dan zelf de eerste stappen. Blijf in ieder geval niet afwachten tot dat het te laat is.
 
Kosteloze tips om samen en het gezin uit te gaan en/of plezier hebben.
De fiets - Pakte u voor iedere trip de auto, pak nu eens voor de verandering de fiets. Haal hem uit het stof, poets hem helemaal op en ga samen erop uit op de fiets. U komt op plekken waar u met de auto zelfs nooit kwam.
 
De fiets en picknick - Maak thuis eens wat lekkere simpele hapjes en bind de picknick mand achter op de fiets. Neem een lekkere plaid mee waar u op kunt zitten en kies zelf uw favoriete plekje in een park of ergens langs het water. Geniet van het uitzicht, de mensen om u heen en een goed gesprek met uw partner zullen er voor zorgen dat u weer genoeg energie op doet om er de komende tijd weer even tegen te kunnen.
 
Picknick binnen - Begrijpelijk dat wanneer het stormt, regent en wat voor ellende er nog uit de lucht valt u geen picknick buiten gaat organiseren. Maar u kunt ook picknicken in uw woonkamer. Verras uw partner daar eens mee. Schuif meubilair zo veel mogelijk aan de kant, leg een plaid neer en creëer zo uw picknick binnen. Veel brandende kaarsen, lekkere hapjes, sfeer muziek op de achter grond, lui liggend op lekkere kussens en geniet van elkaar.
 
Vakantie - Misschien heeft u vrienden, familie in andere steden, dorpen of provincie wonen. Maak eens een voorstel of zij van huis willen ruilen tijdens de vakantie of wanneer zij wel naar het buitenland gaan, u op hun huis kunt passen en als daar dan bij komt dat u eventueel hun planten, tuin en dieren verzorgd dan is dat een mooie en goedkope deal. Dit zou u zelfs meerdere malen per jaar kunnen herhalen en in verschillende huizen. U bent er dan toch even uit en in een andere omgeving.
 
Relatietips Relatietips Relatietips
 
Met onderstaande tips kunt u op een eenvoudige en verantwoorde wijze veel geld besparen.
Deze tips zijn om kostten te besparen op uw boodschappen en levensonderhoud. Er zullen tips tussen zitten waarvan u zich zelf afvraagt of dit soort bezuinigen nu werkelijk wel nodig zijn of zijn bijdragen tot een opsparen van een reserve. Let wel iedere Euro die kan uitsparen is er 1. En wanneer u dit meerdere keren lukt, maakt u van 1 Euro, meerdere Euro’s. Op de lange duur zult u dit wel degelijk gaan merken.
 
Plastic tasjes - Wist u dat de plastic tasjes die krijgt in de winkels om uw boodschappen in te doen, uitstekend te gebruiken zijn als pedaalemmer afval zakken, of prullenbak afval zakken. U best aan uw familie en vrienden kunt vragen om de plastic tasjes die zij niet gebruiken aan u te geven. Zo hoeft u zelf geen pedaalemmerzakken te kopen in de winkel.
 
Sopdoekjes - Dat oude theedoeken, handdoeken en lakens nog dienst kunnen doen als poetsdoeken of dweildoeken. En zelfs langer meegaan dan de huishouddoekjes die u in de winkel koopt. U deze na gebruik gewoon in de wasmachine weer kunt wassen en dus weer kunt gebruiken. Klinkt ouderwets en bewerkelijk maar wel effectief.
 
Boodschappen doen - Om uit te komen met uw wekelijkse budget is het aan te bevelen om op koopjes jacht te gaan. U wordt hiervan op de hoogte gebracht door allerlei aanbieding via de reclamefolders die in uw brievenbus gegooid worden. Het is dan ook aan u om de eventuele Nee, Nee stickers die u op uw brievenbus heeft aangebracht, te verwijderen. De Folders te bekijken en prijzen te vergelijken. U doet dit heel kritisch. En u maakt alleen gebruik van de aanbieding wanneer u daadwerkelijk het product altijd al gebruikte of wanneer u het dus ook echt nodig hebt. Waak er voor dat u niet met andere dingen thuis komt wanneer de aanbieding is uitverkocht. Probeer desnoods eens een ander merk wat vaak veel goed koper is. Ga niet voor 1 product naar een winkel maar probeer uw boodschappen op te sparen zodat u zichzelf zoveel mogelijk verleidingen kunt besparen. Mocht u toch 1 enkel product nodig hebben en uw buurvrouw moet daar toch toevallig zijn, vraag haar dan het product voor u mee te brengen.
 
Slimme Supermarktbesparingen - Hoe lastig het ook soms kan zijn voor bepaalde mensen maar zak eens door de knieën. Weet dat vaak de A-merken op ooghoogte in de supermarkt schappen staan geplaatst en dat vaak het goedkopere merken onderop staan. Vaak zijn ze even goed maar kosten veel minder en dat zult u merken in uw portemonnee. Maak een lijstje voor dat u uw boodschappen doet en probeer daar niet van af te wijken. Ga ook nooit boodschappen doen met een lege maag. Wanneer u de geuren ruikt van versgebakken brood, kunt u zich laten verleiden tot het kopen van allerlei extra lekkere producten die u achteraf niet nodig had. Indien u kortingskaarten hebt voor producten die u normaal toch al gebruikt, lever de kaarten dan ook in en misschien gebruiken uw vrienden ze niet. Vraag of u ze mag hebben en sla zo goedkoop iets extra’s in.
 
Relatietips Plastic Tubes - Plastic tubes, of het nu om tandpasta of dure smeerseltjes gaat, laten zich maar moeilijk tot het eind leegmaken. Dit lukt echter wel door op de volgende manier te werk te gaan. Lijkt een tube leeg, knip er dan de onderste helft - circa 7 cm - af. Schep of schraap die onderste helft leeg met een mes of lepeltje en doe dit in de bovenste helft. Schuif vervolgens de onderste helft over de bovenste en u zult verbaasd zijn wat er nog allemaal uit die schijnbaar lege tube komt.
 
Plastic IJsblokzakjes - Plastic ijsblokzakjes lenen zich prima voor meer dan het invriezen van allerlei andere vloeibare zaken dan alleen water, zoals citroensap, jus, wijn, bouillon, dunne vruchtensaus, tomatensap, etc. U zult beslist niet de enige zijn die op die manier van deze zakjes gebruikmaakt. Maar we heb er nog wel een handige gebruikerstip aan toe te voegen.
Vergeet niet met een watervaste viltstift op het zakje te zetten wat erin zit. Anders zou het kunnen gebeuren dat u in plaats van een paar blokjes bevroren tomatensap, bevroren aardbeiensaus aan de jus toevoegd.
 
Gratis - De gratis shampoo- en crèmemonsters die je geregeld in tijdschriften vindt of die gewoon in de brievenbus gedeponeerd worden, verzamel deze het hele jaar door om ze vervolgens tijdens de vakantie te gebruiken. Heel handig, want daardoor hoeven er geen grote flacons of navulflesjes mee. Wist u dat er trouwens een behoorlijk aantal internet sites zijn, waar u gratis producten kunt opvragen? U kunt deze makkelijk vinden op internet bij: gratis startpagina. Altijd de moeite waard om eens regelmatig te kijken wat er te halen valt. LET WEL OP dat u zich niet laat verleiden tot het betalen van verzendingskosten, dan is het dus niet meer gratis.
 
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Hulp en tips bij financiŽle problemen en schulden