Relatietip.nl
 

Ruzie in de familie door geld lenen.

 

Een vriend of familielid die even krap bij kas zit, help je uit de financiële nood.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Ruzie om geleend geld van vrienden en familie.
 
Familie en vrienden zijn populaire kredietverstrekkers.
 
Relatietips Een vriend of familielid die even krap bij kas zit, help je uit de financiële nood. Als geleend geld niet wordt terugbetaald, is er echter een financiële strop en een bekoelde relatie. Kan het ook anders?
 
Familie en vrienden zijn populaire kredietverstrekkers. Maar de lener is vaak niet zo snel met terugbetalen. Dan staat er plots meer op het spel dan alleen maar financiën. Familieruzies en gebroken vriendschappen kunnen het gevolg zijn.
 
Ervaringsverhalen
 
Cristel vertelt: "ik krijg nog geld van mijn broertje. Hij heeft bakken met geld, maar als hij het moet uitgeven is hij niet zo snel. Vorige week had ik het hem al gemaild. Toen ik hem deze week aan de telefoon had zei hij ook nog dat hij de e-mail gelezen had maar storten, Ho maar, de sukkel".
 
Weblogs op internet zijn ideale schandpalen voor particuliere schuldeisers die hun uitgeleende geld niet terugkrijgen van vrienden en familie. En er wordt onderling wat afgeleend in Nederland! Buiten de officiële instanties om blijkt familie de populairste kredietverstrekker. Populair is uitlenen niet.
 
Het begint met een eenmalige lening en gaat van kwaad tot erger. Onder het mom van liefde of vriendschap wordt geld gegeven. Soms is niet eens duidelijk hoeveel. Bijkomend probleem is dat de schuldenaar vaak ook al geleend heeft bij andere mensen en dat weet diegene die het geld uitleent vaak niet. Het begint vaak met geld lenen voor de koffie automaat of men leent geld bij hun ouders, die men vaak niet terug hoeft te betalen.
 
Het zorgelijke is dat jongeren op hun achttiende al mogen lenen bij externe financiële krediet organistaties. Als jongeren geld van elkaar lenen is dat op zich niet zo een probleem, maar het moet geen structureel verhaal worden. Jongeren moeten wel leren dat ze moeten leven met een bepaald budget. Ook volwassenen kunnen niet meer uitgeven dan dat er binnen komt.
 
Tips bij geld lenen aan of van vrienden en of familieleden:
 
Relatietips
  • Schrijf op wat je uitleent, hoeveel, wanneer en aan wie.
  • Schrijf op wat je geleend hebt, hoeveel wanneer en van wie.
  • Wanneer het om grote bedragen gaat, maak een contractje met wederzijdse afspraken, rekeningnummers, adres en telefoonnummers en eventuele aflossingsdatums.
  • Wanneer er al een bedrag "open" staat, leen dan die persoon niet nog een bedrag voor dat het andere bedrag is ingelost.
 
  • Hou de bedragen laag en te overzien. Hou dus rekening met het maandelijkse budget van de persoon waar aan geleend word.
  • Het is belangrijk dat er gecommuniceerd blijft worden tussen beide partijen, wanneer dat door omstandigheden toch aan het verwateren slaat is het mogelijk om contact te leggen per email of te bellen.
  • Een andere manier om je uitgeleende geld bedrag te incasseren is, van de persoon het bedrag "te lenen". Op die manier is het geleende bedrag evengoed afbetaald.
  • Is het onmogelijk om het geleende bedrag terug te betalen laat dan de persoon door klusjes te doen voor jou, op die manier mee te werken aan de terugbetaling.
  • Voorkom dat je de persoon en het geleende bedrag nooit meer ziet of iets van ze hoort.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Ruzie in de familie door geld lenen