Relatietip.nl
 

Communiceren in je relatie.

 

Communiceer jouw gedachten hardop, want gedachten lezen is er nog steeds niet bij.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Communiceren binnen je relatie.
 
We hebben het hier over communiceren en niet gewoon over praten.
Praten leren we al heel vroeg, na een paar maanden in ons eerste levensjaar lopen we al behoorlijk wat klanken te brabbelen die lijken op woorden maar voor de meeste mensen onverstaanbaar. Maar als kind merk je al gauw dat wat voor klanken je uitstoot, je ouders begrijpen je toch wel, en de rest in je omgeving doet maar wat, het is toch wel goed.
 
Dan komt er een moment dat er ineens gezegd word tegen je: "Denk toch eens na voor dat je wat zegt", en dan beginnen de problemen. Het gebrabbel wordt ineens niet meer begrepen en of verkeerd verstaan. Je moet jezelf verstaanbaar gaan maken en onthouden wat je gezegd heb en vooral ook luisteren naar wat die ander te zeggen heeft. Tevens word er van je verwacht dat wat er gezegd is of overlegd is, dat je daar daadwerkelijk iets mee doet. En dus ook je gedachten hardop meld, want gedachten lezen is er nog steeds niet bij. Dat is tevens wat er bedoeld word met communiceren.
 
Het is goed om te weten hoe je partner de toekomst ziet binnen je relatie, om te weten waar de kleine ergernissen liggen in je relatie, om te communiceren over twijfels over, of binnen, je relatie. Vertrouwen hebben in elkaar is hierbij erg belangrijk. Relatietips
 
De basis van een goede relatie is vertrouwen hebben in elkaar en in de toekomst. Twijfels komen in iedere relatie op een bepaald moment voor. Door te communiceren over deze twijfels zul je erachter komen of die twijfels gegrond zijn.
 
Terug naar het overzicht relatietips >>>
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Relatie tips - Communiceren in je relatie