Relatietip.nl
 

Jaloers en bang.

 

Bang om mijn vriendje te verliezen. Ik beeld me van alles in. Om hem te controleren.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Jaloers en bang om mijn vriendje te verliezen.
 
Ook ik herken mijn angst en onzekerheid, ik ben jaloers. Bang om mijn vriendje te verliezen ben ik niet zozeer, wat ik erger vind, is de angst om bedrogen te worden. De angst dat hij tegen me liegt, en intussen met haar -iemand op ons werk- omgaat buiten werktijd om. Zij is een enorme hautaine trut en volgens mij heeft ze een oogje op hem. Hij zegt dat het niet zo is, dat hij haar bovendien een tikje ordinair vindt. Maar ik beeld me van alles in, en dan begint het lijden; ik meen dingen te zien die er niet zijn, ik meen dan te zien dat ze een verhouding hebben samen. We hebben er al eens fikse discussie en ruzie om gehad, hij verzekert me Jaloezie en jaloersheid.
dat hij van mij houdt. Het gaat soms dagen goed, en dan gebeurt er weer iets waardoor ik helemaal terug bij af ben, en erg onzeker word, en verdrietig bovendien. Normaal gesproken was er dan direkt een ruzie ontstaan, maar de vooruitgang zit hem in het feit dat ik mezelf toesta om verdrietig te zijn, maar ik val hem niet meer aan. Het vertrouwen, het is iets waar ik moeite mee heb, waarom kan ik hem niet vertrouwen op zijn woord, en moeten er steeds weer gedachten bij? Het ligt aan mijn onzekerheid, ik weet het en relativeer zoveel het me lukt. Maar het blijft heel moeilijk te verteren. Ups en downs.Een tip; maak geen ruzie! Ik hou van hem, en blijf liefdevol naar hem toe reageren, dat verzacht mijn frustraties en woede ook. Want ik kan bij momenten woedend zijn, en nachten wakker liggen om speculaties die niet concreet zijn.
 
Jaloezie en jaloersheid. We wonen niet samen, en soms wilde ik wel onzichtbaar kunnen zijn om hem te controleren, wat hij doet, met wie hij contact heeft, of het met haar is. Ziekelijk he? bah, controle.... ik laat het los, omdat ik het me bewust ben, dat ik zo fout bezig ben. Dit alles kost teveel energie. Steeds val ik terug in dit gedrag, om een beetje moedeloos van te worden. Ik hou gelukkig veel van hem, we hebben het leuk samen. Ik denk; als het zo moet zijn dan komt de waarheid aan het licht, vroeg of laat. Zo houd ik de eer aan mezelf, met deze gedachte. Een relatie hoort toch op vertrouwen te rusten? dat is de basis van alles. Lastig als iemand vertrouwen niet
je sterkste kant is, zelfs je geliefde niet.
 
Terug naar het overzicht van de ervaring verhalen >>>
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Bang om mijn vriendje te verliezen